› Djelatnici › Gdje smo › Kontakti › Pravo na pristup informacijama › Javna nabava › Arhiva novosti › Galerija slikaZavod za hidrotehniku svoj nastavni, znanstveno-istraživački i stručni rad usmjerava prema vodi kao segmentu okoliša. Za Hrvatsku su vodni resursi izuzetno značajni, jer je Hrvatska u europskim razmjerima visoko pozicionirana po kakvoći i količini površinske i podzemne vode. Zbog toga i naši stručnjaci imaju veliku odgovornost za učinkovitu zaštitu i racionalno korištenje vodnih resursa. Sustav integralnog upravljanja i učinkovite zaštite voda uključuje i rješavanje problema otpadnih voda, što je trenutačno veliki problem u zemljama Europske unije, posebice u novim članicama kao što je Republika Hrvatska.
Djelatnici Zavoda sudjeluju i u programu sveučilišnog Združenog doktorskog studija „Water Management and Geo-engineering“.

Novosti sa zavoda

Djelatnosti zavoda

Nastavni rad
Znanstveno-istraživački rad
Stručni rad
Združeni doktorski studij
44. IAH Kongres, Dubrovnik 2017.

LABORATORIJ

Laboratorij za geokemiju okoliša (LGO)
LGO je ustrojen u sastavu Zavoda za hidrotehniku, a opremljen je instrumentima i pratećom opremom za analizu i prikupljanje uzoraka prirodnih i otpadnih voda, tla i sedimenta. U sklopu LGO-a je posebno opremljen i Kemijski praktikum u kojemu se izvode vježbe iz kolegija Kemijski praktikum, Analitička kemija okoliša, Hidrogeokemija i Geokemija tla.