› Djelatnici › Gdje smo › Kontakti › Pravo na pristup informacijama › Javna nabava › Arhiva novosti › Galerija slika

Kemijski praktikum

Nositelj kolegija:

Doc.dr.sc. Anita Ptiček SiročićLiteratura:

  • Levačić, E.: Laboratorijski praktikum za geotehničare - Skripta iz kemijskih laboratorijskih vježbi, Geotehnički fakultet, 2005.
  • Filipović, I., Sabioncello, P.: Laboratorijski priručnik, I/III; Školska knjiga, Zagreb, 1988.
  • Perić, B., Sablić, L.: Vježbe iz opće i anorganske kemije, I., II. - skripta; Tehnološki fakultet, Split, 1994., 1996.
  • Kaštelan-Macan, M.: Analitička kemija, I/II; Tehnološki fakultet, Zagreb, 1991.
  • Vasyleva, Z. et al.: Laboratory Manual for General and Inorganic Chemistry; Mir Publisher, Moscow, 1988.

Dodatne podatke o predmetu možete pročitati na web stranicama "Informacijski sustav visokih učilišta RH" (ISVU) www.isvu.hrCilj predmeta

Približiti nastavu kemije studentima, poboljšati razumijevanje kemije i praktičnim radom u laboratoriju upoznati osnovne načine i mogućnosti kemijskih ispitivanja najvažnijih svojstava i promjena u tlu i vodi.


Razvijanje općih i specifičnih kompetencija (znanja i vještina)

Razvijaju se osnovne vještine rada u kemijskom laboratoriju, te ocjenjuje točnost i preciznost dobivenih rezultata kemijskih analiza vode, tla i prirodnih materijala. Na temelju rezultata analiza s razumjevanjem će se isti interpretirati, te koristiti pri rješavanju problema u inženjerstvu okoliša.

Novosti

04.09.2019

Global Faculty Week 2020- poziv na održavanje nastave

Tecnológico de Monterrey, kampus Queretaro (Meksiko) poziva strane nastavnike da održe predavanja na Global Faculty Week 2020 koji će se održati od 23. do 29. veljače 2020.
Detaljne informacije o programu i poveznica na prijavu dostupne su na:
http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/global-faculty-week-2020-tecnologico-de-monterrey-meksiko-poziv-za-odrzavanje-nastave/

Rok za prijavu je 18. listopada 2019.

24.06.2014

Call for Papers 2014 - 25th Annual Conference

Poziv za sudjelovanje na godišnjoj konferenciji AUDEM mreže koja će se održati u Skoplju od 19. do 21. listopada nalazi se u privitku.
AUDEM Call for Papers Skopje 2014 Final Draft June 12.pdf

04.06.2014

Objava 2 Rezultata Natječaja Erasmus+ SMS studijski boravak za ak.godinu 2014./15.

Sveučilište u Zagrebu objavljuje DRUGE Rezultate Natječaja Erasmus+ SMS studijski boravak za ak. godinu 2014./15. Ažurirane rang liste objavljene su na web stranicama Sveučilišta: http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/obavijesti-za-studente/