› Djelatnici › Gdje smo › Kontakti › Pravo na pristup informacijama › Javna nabava › Arhiva novosti › Galerija slika

Opća ekologija

Nositelj kolegija:

Izv. prof. dr .sc. Zvjezdana StančićLiteratura:

  • Jelenić, S., Kerovec, M., Ternjej, I., Mihaljević, Z.: Biologija 4 Genetika - Ekologija - Evolucija (Udžbenik iz biologije za četvrti razred gimnazije), Profil, Zagreb, 2004.
  • Glavač, V.: Uvod u globalnu ekologiju, Državna uprava za zaštitu prirode i okoliša/Hrvatske šume, javno poduzeće za gospodarenje šumama i šumskim zemljištima u Republici Hrvatskoj, Zagreb, 1999.

Dodatne podatke o predmetu možete pročitati na web stranicama "Informacijski sustav visokih učilišta RH" (ISVU) www.isvu.hrCilj predmeta

Steći temeljne spoznaje o ekologiji kao znanosti, ekološkim čimbenicima, interakcijama između organizama i okoliša, kruženju tvari i protjecanju energije kroz ekosustave, staništima Hrvatske, bioraznolikosti, ekološkim sukcesijama te glavnim ekološkim problemima današnjice.


Razvijanje općih i specifičnih kompetencija (znanja i vještina)

- Razumjeti okoliš u kontekstu ekoloških zakonitosti i funkcioniranja različitih ekosustava.

- Primijeniti znanja iz ekologije u stručnim poslovima inženjerstva okoliša.

Novosti

24.06.2014

Call for Papers 2014 - 25th Annual Conference

Poziv za sudjelovanje na godišnjoj konferenciji AUDEM mreže koja će se održati u Skoplju od 19. do 21. listopada nalazi se u privitku.
AUDEM Call for Papers Skopje 2014 Final Draft June 12.pdf

04.06.2014

Objava 2 Rezultata Natječaja Erasmus+ SMS studijski boravak za ak.godinu 2014./15.

Sveučilište u Zagrebu objavljuje DRUGE Rezultate Natječaja Erasmus+ SMS studijski boravak za ak. godinu 2014./15. Ažurirane rang liste objavljene su na web stranicama Sveučilišta: http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/obavijesti-za-studente/

29.05.2014

POZIV NA VOLONTIRANJE U INOZEMSTVU

AIESEC Varaždin pozivam sve studente na info sastanak o volonterskim praksama u inozemstvu koje će se održati na Geotehničkom fakultetu u četvrtak 5. lipnja u 12 sati u predavaoni 8.
Plakat.jpgPOZIV NA VOLONTIRANJE U INOZEMSTVU.doc