› Djelatnici › Gdje smo › Kontakti › Pravo na pristup informacijama › Javna nabava › Arhiva novosti › Galerija slika

Zaštita podzemnih voda

Nositelj kolegija:

Doc.dr.sc. Hrvoje MeaškiLiteratura:

  • Biondić, B. (2004): Ispis predavanja
  • Biondić, B. & Mayer, D.: Smjernice za zaštitu izvorišta pitke vode u Hrvatskoj, tehničko izvješće - Pravilnik za zaštitu izvorišta pitke vode u Republici Hrvatskoj Vodnogospodarska osnova Republike Hrvatske (radni materijal Hrvatskih voda)
  • Biondić, B., Biondić, R. & Dukarić, F.: (1988): "Protection of karst aguifers in the Dinarides in Croatia", Environmental Geology, Springer, vol. 34/4, pp 309-320

Dodatne podatke o predmetu možete pročitati na web stranicama "Informacijski sustav visokih učilišta RH" (ISVU) www.isvu.hrCilj predmeta

Zaštita podzemnih voda je izuzetno značajno znanstveno i stručno područje u Hrvatskoj, koja gotovo 90 % vode za piće dobiva iz podzemlja. Kako zaštititi izvorišta pitke vode u Republici Hrvatskoj, kojim znanstvenim i istraživačkim metoda izvoditi odgovarajuće podloge i kako kontrolirati kakvoću pitke vode pitanja su koja obrađuje ovaj predmet.


Razvijanje općih i specifičnih kompetencija (znanja i vještina)

Značajna stepenica u formiranju stručnog profila hidrotehničara, koji će raditi na zaštiti i upravljanju vodnim resursima. Svi hidrotehničari moraju biti spremni raditi u procesu preventivne zaštite izvorišta pitke vode i ostalih vodnih resursa.

Novosti

24.06.2014

Call for Papers 2014 - 25th Annual Conference

Poziv za sudjelovanje na godišnjoj konferenciji AUDEM mreže koja će se održati u Skoplju od 19. do 21. listopada nalazi se u privitku.
AUDEM Call for Papers Skopje 2014 Final Draft June 12.pdf

04.06.2014

Objava 2 Rezultata Natječaja Erasmus+ SMS studijski boravak za ak.godinu 2014./15.

Sveučilište u Zagrebu objavljuje DRUGE Rezultate Natječaja Erasmus+ SMS studijski boravak za ak. godinu 2014./15. Ažurirane rang liste objavljene su na web stranicama Sveučilišta: http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/obavijesti-za-studente/

29.05.2014

POZIV NA VOLONTIRANJE U INOZEMSTVU

AIESEC Varaždin pozivam sve studente na info sastanak o volonterskim praksama u inozemstvu koje će se održati na Geotehničkom fakultetu u četvrtak 5. lipnja u 12 sati u predavaoni 8.
Plakat.jpgPOZIV NA VOLONTIRANJE U INOZEMSTVU.doc