Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Uspješno održan 2. Dan karijera u inženjerstvu okoliša

Autor objave: Ivana Presečki, 11.12.2020. u kategoriji: Aktualno

Na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u četvrtka 10.12.2020. održan je 2. dan karijera u inženjerstvu okoliša, koji je putem online platforme Zoom okupio više od 130 sudionika.

U sklopu Dana karijera predstavljen je studijski program inženjerstva okoliša, a studentima su se predstavile i renomirane tvrtke koje djeluju u području inženjerstva okoliša. Studentima su pružene i informacije “iz prve ruke” o mogućnostima obavljanja stručne prakse tijekom njihovog studija, ali i kasnijeg zapošljavanja.

U ovogodišnjem su Danu karijera kao predstavnici poslodavaca sudjelovali Zelena energetska zadruga, Regionalna energetska agencija Sjever, Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera, Hrvatski geološki institut, Državni hidrometeorološki zavod te tvrtke Zelene tehnologije, Premifab, Gumiimpex, Solvis i Plinacro.

Studenti su se poslodavcima predstavili kroz poster sekciju s 12 diplomskih i završnih radova, 2 rektorove nagrade te 1 konferencijskim stručnim radom.

Ovaj je Dan karijera pobudio veliki interes studenata koji su se kroz izravnu komunikaciju s predstavnicima tvrtki upoznali s aktualnim stanjem na tržištu rada u Republici Hrvatskoj, ali i ispitali mogućnosti obavljanja stručne prakse te izrade vlastitih završnih i diplomskih radova u suradnji s prisutnim tvrtkama. Istovremeno, poslodavci su dobili bolji uvid u znanja i kompetencije koja stječu studenti Geotehničkog fakulteta završetkom preddiplomskog i diplomskog studija Inženjerstvo okoliša.

Ukoliko ste propustili nešto od aktivnosti u sklopu samog Dana karijera ili želite saznati nešto više o karijeri u inženjerstvu okoliša, više informacija možete pronaći na web stranici Dana karijera.