Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Naša studentica postala SDG ambasador

Autor objave: Ivana Presečki, 16.02.2021. u kategoriji: Svi studiji - novosti

Na nacionalnoj razini provodi se projekt „Mladi u Hrvatskoj aktivni oko globalnih ciljeva održivog razvoja (SDG)“. Ujedinjeni narodi su 2015. godine prezentirali dokument Agenda 2030 i njegovih 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj koje planiraju ostvariti do 2030. godine. Prema UN-u, opći cilj održivog razvoja je dugoročna stabilnost gospodarstva i okoliša što je moguće ostvariti samo integracijom i osvješćivanjem gospodarskih, ekoloških i socijalnih problema tijekom procesa donošenja odluka. SDG ambasadori aktivno prate i uključuju se u sva važna događanja.

Naša Kristina Ojdanić, studentica na smjeru Upravljanje vodama, pridružila se ovom projektu i postala SDG ambasador za Virovitičko-podravsku županiju, konkretno odlučila se za SDG cilj 6 „ČISTA VODA I SANITARNI UVJETI“.

U razgovoru s njom otkrila nam je kako je veliki izazov biti dio tog projekta i raditi na odabranom cilj. Smatra da je aktiviranje mladih najbolji dio tog projekta, jer su oni ti koji će naslijediti rezultat svake odluke koja se danas donosi.

Posebno napominje kako je rad SDG ambasadora prepoznalo i podržalo nekoliko ministarstava, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ured Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Središnji državni ured za demografiju i mlade. Također su ih prepoznali i podržali i iz veleposlanstva RH pri UN-u te aktivno prate mlade SDG ambasadore.

Planove SDG ambasadora i njihov daljnji rad, kao i prijave za SDG ambasadore možete vidjeti na službenoj stranici Centra Društvenih inovacija: www.cdi.hr/nacionalni