Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Laboratoriji

Kategorija: Istraživanje i projekti

Na Geotehničkom fakultetu ustrojena su tri laboratorija:

Geotehnički laboratorij
Laboratorij za geotehniku u sastavu je Zavoda za geotehniku Geotehničkog fakulteta te je opremljen modernom, sofisticiranom opremom koja omogućava izvođenje više od 20 vrsta ispitivanja tla.

Laboratorij za geokemiju okoliša
Laboratorij za geokemiju okoliša u sastavu je Zavoda za hidrotehniku Geotehničkog fakulteta i opremljen je instrumentima i pratećom opremom za uzorkovanje i analizu prirodnih i otpadnih voda, tla i sedimenata.

Laboratorij za inženjerstvo okoliša
Laboratorij za inženjerstvo okoliša u sastavu je Zavoda za inženjerstvo okoliša Geotehničkog fakulteta te svoje aktivnosti provodi u okviru obrade i ispitivanja mineralnih sirovina i otpada, utvrđivanja mehaničkih svojstava otpada, procesnog inženjerstva i kemijskih senzora.

VIRTULAB - Integrirani laboratorij za primarne i sekundarne sirovine (KK.01.1.1.02.0022)
Virtualni istraživački centar integracijom i opremanjem 15 postojećih laboratorija na 5 sastavnica Sveučilišta u Zagrebu iz sektora neenergetskih primarnih i sekundarnih sirovina (eng. Raw Materials).
Projekt Virtulab usklađen je s glavnim idejama EIT KIC Raw materials konzorcija, u kojem Sveučilište u Zagrebu sudjeluje kao pridruženi partner.
Virtu-laboratoriji se bave istraživanjem, eksploatacijom, oplemenjivanjem, proizvodnim procesima i zamjenskim materijalima i sirovinama. Projekt je planiran je kao centralna interdisciplinarna podrška industrijskim partnerima iz sektora rudarstva, geologije, geološkog i geotehničkog inženjerstva, kemijskog inženjerstva, metalurgije i prehrambene tehnologije.