Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Časopis Environmental Engineering - Inženjerstvo Okoliša

Kategorija: Istraživanje i projekti

Journal Environmental Engineering - Inženjerstvo okoliša has new web page.

Časopis “Environmental Engineering - Inženjerstvo Okoliša“ objavljuje znanstvene, stručne i druge radove u interdisciplinarnom području inženjerstva okoliša. Teme koje časopis pokriva uključuju: geoinženjerstvo, upravljanje vodnim resursima, tehničke aspekte zaštite okoliša i ostala slična područja istraživanja. Radovi se prihvaćaju za objavu nakon pozitivne recenzije te se kategoriziraju kao originalni znanstveni rad, prethodno priopćenje, pregledni rad ili stručni rad.

Časopis je referiran u Chemical Abstracts Service Source Index (CASSI) od broja 3(2).

Od 2019. godine časopis je promijenio naziv iz “Inženjerstvo Okoliša“ u „Environmental Engineering - Inženjerstvo Okoliša“. U suradnji s Hrvatskim uredom za DOI, koji posreduje između hrvatskih nakladnika i registracijske agencije Crossref, časopisu je dodijeljen DOI (Digital Object Identifier) digitalni identifikator objekta. Od tada, časopis izlazi isključivo na engleskom jeziku.

Recenzija: vanjski recenzenti, podjednako tuzemna i inozemna, dvostruka, svi radovi, dvostruko slijepa.

Prva godina izlaženja: 2014

Učestalost izlaženja (godišnje): 2

Područja pokrivanja: Tehničke znanosti

Uključen u Hrčak: 22.10.2014.

Prava korištenja:
Geotehnički fakultet objavljuje časopis dvaput godišnje. Objava rada u časopisu podrazumijeva da rad nije prethodno objavljen u nekom drugom časopisu. Autori su odgovorni za sadržaj rada i za objavu podataka koji su zaštićeni autorskim pravima. Časopis je u digitalnom obliku potpuno besplatan i dostupan online. Međutim, postoji i mogućnost pretplate na tiskanu verziju časopisa. Za detalje vezane oko pretplate potrebno je poslati upit na casopis@gfv.unizg.hr.

ISSN 1849-4714 (Tisak)
eISSN 1849-5079 (Online)
UDK 62:502/504
Kratica časopisa: EnvEng-IO
DOI: https://doi.org/10.37023/ee

Službena stranica časopisa nalazi se na: https://environmentalengineering-journal.com/The journal "ENVIRONMENTAL ENGINEERING - INŽENJERSTVO OKOLIŠA"
is active journal with updated content in the portal of the Croatian scientific and professional journals "Hrčak".
Consequently, we received the "Hrčak" seal. The logo is visible in the journal footer: https://hrcak.srce.hr/io

From November 2014. the journal “Environmental Engineering - Inženjerstvo Okoliša“ has become member of Crossref and all articles starting from Vol. 6 (2019) will have assigned DOI number.


Časopis je indeksiran u:
Uredništvo časopisa
Politika časopisa
Upute za autore

Za dodatne informacije, na raspolaganju smo putem e-pošte:casopis@gfv.unizg.hr.Prethodni brojevi časopisa: ONLINE LIBRARY - OPEN ACCESS