Idi na glavni sadržaj
<< Povratak na početnu stranicu

Misija, vizija, strategija

Kategorija: O fakultetu

MISIJA

Misija Geotehničkog fakulteta je provođenje znanstvenog istraživanja i na njemu temeljenog visokog obrazovanja iz interdisciplinarnog područja inženjerstva okoliša te prijenos i primjena znanja u gospodarstvo.

Izvođenjem kvalitetnog nastavnog procesa nastoji se na tržištu rada popuniti praznina među stručnjacima koji su kvalificirani za rješavanje inženjerskih problema u zaštiti okoliša prema svim pravilima struke te uz istovremeno poštivanje etičkih načela i zakonskih propisa iz područja zaštite okoliša.

Znanstveno-istraživačkim radom, uz racionalno korištenje ljudskih i materijalnih resursa, osigurava se mobilnost nastavnika/istraživača i studenata te stalni rast svekolike kvalitete. Prijenosom znanja i tehnologija stečenih kroz znanstveno-istraživački rad u gospodarski sektor, Fakultet doprinosi ekonomskom prosperitetu društva.

Kroz stručni rad (izrada elaborata, studija, projekata,...) Fakultet ostvaruje snažnu interakciju teorije i prakse što u konačnici rezultira inženjerskim rješenjima usmjerenima na poboljšanju razine kvalitete pojedinih sastavnica okoliša i doprinosa gospodarstvu na području zaštite okoliša. Na taj način Fakultet jača poveznice s regijom i aktivno je uključen u život i rješavanje problema lokalne zajednice.


VIZIJA

Geotehnički fakultet se želi na nacionalnoj razini potvrditi kao vodeća znanstveno-obrazovna visokoškolska institucija specijalizirana za visoko obrazovanje, znanstveni i stručni rad u području inženjerstva okoliša, posebno onih njegovih segmenata koji su usmjereni na identifikaciju, projektiranje, gradnju i upravljanje sustavima za rješavanje problema zaštite okoliša.

Ovi problemi odnose se na onečišćenje tla, vode i zraka, zatim probleme gospodarenja otpadom te definiranje mehanizama zaštite okoliša. Geotehnički fakultet želi postati međunarodno prepoznatljiva institucija uključena u europski istraživački prostor i programe mobilnosti studenata i istraživača.


STRATEGIJA

Strategijom razvoja Geotehničkoga fakulteta za razdoblje od 2018. do 2022. godine zadan je cijeli niz strateških ciljeva po ključnim područjima, odnosno vezanim uz nastavni proces, znanstveno-istraživački rad, razvojno-stručni rad i sustav osiguranja kvalitete. Strategijom razvoja zadan je i opći cilj, a to je PROMJENA IMENA FAKULTETA I ZAVODA U SKLADU S NAZIVOM STUDIJSKIH PROGRAMA I STUDIJSKIH USMJERENJA.

Znanstveno-istraživačka strategija Geotehničkoga fakulteta za razdoblje od 2018. do 2022. godine izrađena je s ciljem detaljnijeg prikaza ciljeva u području znanosti i istraživanja. Postavljen je jedan opći cilj i sedam posebnih ciljeva vezanih uz razvoj znanosti na Fakultetu. Opći cilj je: POVEĆANJE PRODUKTIVNOSTI I PODIZANJE KVALITETE ISTRAŽIVANJA TE OSTVARIVANJE NACIONALNE I MEĐUNARODNE PREPOZNATLJIVOSTI FAKULTETA KAO ISTRAŽIVAČKE INSTITUCIJE.


Novosti i objave

25. IX. 2020. „BASF Startup Science“– jedinstvena prilika za mlade inovatore iz regije

Autor objave: Ivana Melnjak

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da je najveća njemačka kemijska tvrtka BASF ove godine odlučila podržati startup ideje mladih...
+

23. IX. 2020. REZULTATI RAZREDBENOG POSTUPKA U I. RAZREDBENOM ROKU 23.09.2020.

Autor objave: Dubravka Zegnal

Upisi se održavaju 25. rujna 2020. u 9,00 sati.
+

18. IX. 2020. Obavijest studentima 1. godine preddiplomskog studija za ak.god. 2020./2021.

Autor objave: Dubravka Zegnal

OBAVIJEST STUDENTIMA 1. GODINE PREDDIPLOMSKOG SVEUČILIŠNOG STUDIJA INŽENJERSTVO OKOLIŠA U AKADEMSKOJ GODINI 2020./2021. Redovna nastava za...
+

16. IX. 2020. Tjedan Centra za e-učenje od 21. do 25. rujna 2020.

Autor objave: Dubravka Zegnal

Online prijave i sve informacije o Tjednu Centra za e-učenje možete pronaći na web stranici: https://www.srce.unizg.hr/ceu/tjedan-ceu-2020
+

16. IX. 2020. Preporuke za rad Knjižnice Geotehničkog fakulteta

Autor objave: Ivana Melnjak

OPĆE PREPORUKE ZA RAD KNJIŽNICE GEOTEHNIČKOG FAKULTETA NAPOMENA: Korisnici Knjižnice naručuju građu putem maila : knjiznica@gfv.unizg.hr...
+

10. IX. 2020. Obavijest - upisi,predavanja zimski sem. 2020.-2021. - više godine

Autor objave: Dubravka Zegnal

Obavijest - upisi,predavanja zimski sem. 2020.-2021. - više godine
+