Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Matura 2022

Kategorija: Studiji

Dragi budući studenti, dobro došli na studij Inženjerstva okoliša!

Jeste li znali da se na Sveučilištu u Zagrebu jedino na Geotehničkom fakultetu izvodi preddiplomski i diplomski, ali i doktorski studij Inženjerstva okoliša?!

> upisnik studijskih programa Ministarstva znanosti i obrazovanja

Vjerojatno naziv Fakulteta ne možete odmah povezati s Inženjerstvom okoliša, no zato ste tu. Saznajte što je to Inženjerstvo okoliša! :)


Naši studijski programi pokrivaju teme gospodarenja otpadom, zaštite okoliša, zaštite voda, geotehnike, zelene energije i cirkularne ekonomije te otvaraju vrata u područje tzv. zelenih poslova.
Završetkom preddiplomskoga studija stječete akademski naziv prvostupnika, a završetkom diplomskoga studija akademski naziv magistra inženjera inženjerstva okoliša.

Smješteni smo u Varaždinu, baroknom gradu na sjeveru Hrvatske koji ne samo da je jedan od ekonomski najpovoljnijih gradova za studiranje već slovi i kao grad u kojem je život najugodniji! Nedaleko od Fakulteta nalazi se Studentski centar Varaždin sa dva studentska doma, koja nude komforan smještaj i dobro opremljene sobe.

Na stranici Upisi u prvu godinu studija - kako? možete pronaći sve korake prijave i upisa na preddiplomski studij Inženjerstvo okoliša na Geotehničkom fakultetu.

Na diplomskom studiju možeš birati između tri smjera: Smjer Geoinženjerstvo okoliša, Smjer Upravljanje vodama i Smjer Upravljanje okolišem

Nastavu na oba studija izvodimo semestralno – u obliku predavanja, seminara, vježbi, stručne prakse i terenske nastave.
Praktična nastava održava se u Geotehničkom laboratoriju, Laboratoriju za Geokemiju okoliša, Laboratoriju za Inženjerstvo okoliša, Kemijskom praktikumu.

Sa mogućim poslodavcima vrlo brzo dolazite u kontakt budući da i na preddiplomskom i na diplomskom studiju postoji obavezna stručna praksa koja se mora odraditi prije završetka studija.

Popis mogućih poslodavaca kod kojih se možete zaposliti doista je raznolik – od državnih i lokalnih tijela, komunalnih poduzeća do tvrtki koje se bave obnovljivim izvorima energije i zaštite okoliša u industriji. U kontakt s njima dolazite vrlo brzo kroz stručnu praksu već na preddiplomskom studiju!

Posjetite i naš YouTube, Facebook i Instagram i pratite nas i pobliže upoznajte:)

Što o nama drugi kažu, provjerite na Fakultet u medijima.

Želite li saznati što i kako rade naši studenti u laboratoriju, saznajte klikom na slike! :)

Ako želiš i iz prve ruke saznati mogućnosti i perspektive studija inženjerstva okoliša, svaku srijedu kroz veljaču, ožujak, travanj i svibanj u 17h popodne organiziramo Dan otvorenih prozora! Pridruži se našim studentima i profesorima na platformi Zoom s javnim pristupom na sljedećoj poveznici. Za dodatne informacije u vezi studiranja možeš se obratiti i Studentskom zboru.