Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Matura 2021

Kategorija: Studiji

Dragi budući studenti, dobro došli na stranice studija Inženjerstva okoliša!

Jeste li znali da se na Geotehničkom fakultetu izvodi preddiplomski i diplomski studij Inženjerstvo okoliša?

Vjerojatno ime Fakulteta ne biste povezali s Inženjerstvom okoliša, no zato ste tu. Saznajte što je to Inženjerstvo okoliša! :)


Naši studijski programi pokrivaju teme gospodarenja otpada, zaštite okoliša, zaštite voda, geotehnike, zelene energije i cirkularne ekonomije te otvaraju vrata u područje tzv. zelenih poslova. Završetkom preddiplomskoga studija stječete akademski naziv prvostupnika, a završetkom diplomskoga studija akademski naziv magistra inženjera inženjerstva okoliša.

Smješteni smo u Varaždinu, baroknom gradu na sjeveru Hrvatske koji ne samo da je jedan od ekonomski najpovoljnijih gradova za studiranje već slovi i kao grad u kojem je život najugodniji! Nedaleko od Fakulteta nalazi se Studentski centar Varaždin sa dva studentska doma, koja nude komforan smještaj i dobro opremljene sobe.


Na diplomskom možeš birati između tri smjera: Smjer Geoinženjerstvo okoliša, Smjer Upravljanje vodama i Smjer Upravljanje okolišem


Nastavu na oba studija izvodimo semestralno – u obliku predavanja, seminara, vježbi, stručne prakse i terenske nastave. Praktična nastava održava se u Geotehničkom laboratoriju, Laboratoriju za Geokemiju okoliša, Laboratoriju za Inženjerstvo okoliša, Kemijskom praktikumu. Sa mogućim poslodavcima vrlo brzo dolazite u kontakt obzirom da i na preddiplomskom i diplomskom postoji obavezna stručna praksa koja se mora odraditi.


Želiš li saznati što i kako rade naši studenti u laboratoriju, saznaj klikom na slike! :)


Na stranici Upisi u prvu godinu studija - kako? možete pronaći sve korake prijave i upisa na preddiplomski studij Inženjerstvo okoliša. Ako želite informacije iz prve ruke kako je studirati kod nas, možete se obratiti Studentskom zboru.

Popis mogućih poslodavaca kod kojih se možete zaposliti doista je raznolik – od državnih i lokalnih tijela, komunalnih poduzeća do tvrtki koje se bave obnovljivim izvorima energije i zaštite okoliša u industriji. U kontakt s njima dolazite vrlo brzo kroz stručnu praksu već na preddiplomskom studiju!

Posjetite naš YouTube, Facebook i Instagram i pratite nas i pobliže upoznajte:)