Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Matura 2024

Kategorija: Studiji

Dragi budući studenti, dobro došli na studij Inženjerstva okoliša!

Jeste li znali da se na Sveučilištu u Zagrebu jedino na Geotehničkom fakultetu izvodi prijediplomski i diplomski, ali i doktorski studij Inženjerstva okoliša?!

> upisnik studijskih programa Ministarstva znanosti i obrazovanja

Vjerojatno naziv Fakulteta ne možete odmah povezati s Inženjerstvom okoliša, no zato ste tu. Saznajte što je to Inženjerstvo okoliša! :)

> naši studijski programi pokrivaju teme gospodarenja otpadom, zaštite okoliša, zaštite voda, geotehnike, zelene energije i cirkularne ekonomije te otvaraju vrata u područje tzv. zelenih poslova.
> završetkom prijediplomskoga studija stječete akademski naziv sveučilišnog prvostupnika, a završetkom diplomskoga studija akademski naziv sveučilišnog magistra inženjera inženjerstva okoliša (univ.mag.ing.amb.)

S obzirom da se EU snažno opredijelila za zeleni plan stvaraju se zelena rješenja, smanjuje utjecaj čovjeka na okoliš i otvoraju nova, zelena radna mjesta, a jedno od njih je i environmental engineer, što pokazuje i europska ESCO baza zanimanja.

Inženjerstvo okoliša postaje struka budućnosti, a upravo ti ovaj fakultet daje kompetencije i otvara vrata za zelene poslove - tome u prilog ide i činjenica da je u HKO registar Republike Hrvatske na prijedlog Geotehničkog fakulteta upisan Standard zanimanja - Inženjer/inženjerka okoliša, čime i država jamči potrebu za ovim zanimanjem.

Smješteni smo u Varaždinu, baroknom gradu na sjeveru Hrvatske koji ne samo da je jedan od ekonomski najpovoljnijih gradova za studiranje već slovi i kao grad u kojem je život najugodniji! Nedaleko od Fakulteta nalazi se Studentski centar Varaždin sa dva studentska doma, koja nude komforan smještaj i dobro opremljene sobe.

Na stranici Upisi u prvu godinu studija - kako? možete pronaći sve korake prijave i upisa na prijediplomski studij Inženjerstvo okoliša na Geotehničkom fakultetu, a usput pogledajte i ovaj kratki promo film >>>

Na diplomskom studiju možeš birati između tri smjera: Smjer Geoinženjerstvo okoliša, Smjer Upravljanje vodama i Smjer Upravljanje okolišem

Nastavu na oba studija izvodimo semestralno – u obliku predavanja, seminara, vježbi, stručne prakse i terenske nastave.
Praktična nastava održava se u Geotehničkom laboratoriju, Laboratoriju za Geokemiju okoliša, Laboratoriju za Inženjerstvo okoliša, Kemijskom praktikumu.

Sa mogućim poslodavcima vrlo brzo dolazite u kontakt budući da i na prijediplomskom i na diplomskom studiju postoji obavezna stručna praksa koja se mora odraditi prije završetka studija.

Popis mogućih poslodavaca kod kojih se možete zaposliti doista je raznolik – od državnih i lokalnih tijela, komunalnih poduzeća do tvrtki koje se bave obnovljivim izvorima energije i zaštite okoliša u industriji. U kontakt s njima dolazite vrlo brzo kroz stručnu praksu već na prijediplomskom studiju!

Posjetite i naš YouTube, Facebook i Instagram i pratite nas i pobliže upoznajte:)

Što o nama drugi kažu, provjerite na Fakultet u medijima.

Želite li saznati što i kako rade naši studenti u laboratoriju, saznajte klikom na slike! :)

Za dodatne informacije u vezi studiranja možeš se obratiti i Studentskom zboru.