Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Zbornik sažetaka sa doktorske konferencije "Istraživanja u inženjerstvu okoliša"

Autor objave: Ivana Presečki, 25.06.2021. u kategoriji: Aktualno

Dana 18. lipnja 2021. godine, u organizaciji Geotehničkog fakulteta u Varaždinu Sveučilišta u Zagrebu, održana je prva po redu znanstvena doktorska konferencija „Istraživanja u inženjerstvu okoliša“.

Konferencija ja organizirana u sklopu poslijediplomskog doktorskog studija Inženjerstvo okoliša koji je mladi, tek tri godine star, doktorski studijski program iz polja Interdisciplinarnih tehničkih znanosti. Zbog nemogućnosti održavanja uživo i prisutne epidemiološke situacije, konferencija je održala u virtualnom obliku. Unatoč tome, za konferenciju je iskazan i više nego zadovoljavajući interes te joj je prisustvovalo 24 doktoranda sa sedam različitih studija koji su izlagali sažetke svojih istraživanja vezanih uz doktorske radove.

Uz to, plenarna predavanja na početku konferencije održali su izv. prof. dr. sc. Aleksandra Anić Vučinić i prof. dr. sc. Jurica Šimurina, oboje naglašavajući važnost pojedinih struka u formiranju interdisciplinarnih timova kod rješavanja problema u okolišu.

Izlaganja doktoranada izvodila su se u šest simultanih grupa, a sažetci istih sakupljeni su i oblikovani u Zbornik sažetaka.


Vezani dokumenti:

ZBORNIK SAŽETAKA.pdf