Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Natječaj za upis u I. godinu DIPLOMSKOG STUDIJA INŽENJERSTVO OKOLIŠA u ak. god. 2021./2022.

Autor objave: Iva Majer, 20.07.2021. u kategoriji: Diplomski studij - novosti

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za upis studenata u I. godinu DIPLOMSKIH studija za ak. godinu 2021./2022.

Tekst Natječaja za upis studenata u I. godinu DIPLOMSKOG studija INŽENJERSTVO OKOLIŠA u ak. god. 2021./2022. nalazi se na stranicama 34, 35 i 36.

Tablica upisnih mjesta za upis u 1. godinu DIPLOMSKIH STUDIJA u ak. god. 2021./2022.

Više informacija dostupno je OVDJE


Zašto studirati Inženjerstvo okoliša na Geotehničkom fakultetu?

Ako upišeš naš diplomski studij moći ćeš izabrati jedno od tri studijska usmjerenja: Geoinženjerstvo okoliša, Upravljanje vodama i Upravljanje okolišem.

Smjer Geoinženjerstvo okoliša nudi ti znanja koja ti omogućavaju rad na projektima i studijama očuvanja, nadzora, zaštite i remedijacije okoliša, procjenama utjecaja na okoliš, terenskim i laboratorijskim istraživanjima tla i stijena u okolišne i geotehničke svrhe, procjeni rizika te sprječavanja ili sanacije šteta od geohazarda.

Na smjeru Upravljanje vodama bavit ćeš se problematikom vodnih resursa, i to od istraživanja do integralnog upravljanja. Steći ćeš znanja i vještine potrebne za primjenu legislative iz područja vodnog gospodarstva, za provedbu vodoistražnih radova u svrhu zaštite i korištenja vodnih resursa te sudjelovanje u radu timova pri izradi planova upravljanja vodnim područjima.

Smjer Upravljanje okolišem je interdisciplinarni smjer koji ti omogućava razvoj inženjerskog pristupa u identificiranju, sprječavanju i ublažavanju nepovoljnih utjecaja na okoliš. Ovaj smjer obuhvaća i objedinjava okolišne teme (voda, tlo, zrak, priroda), sektorske pritiske (otpad, energetika, okoliš i zdravlje) te međusektorske izazove (kružna ekonomija, smanjenje klimatskih promjena ili prilagodba na njih).

Neovisno o smjeru, u četvrtom semestru imat ćeš stručnu praksu čime ćeš doći u mogućnost da se primjenom stečenih znanja predstaviš potencijalnom poslodavcu.

Završetkom diplomskoga studija bit ćeš osposobljen upravljati okolišem na održiv način i preuzeti osobnu i timsku odgovornost za strateško odlučivanje i uspješnu provedbu zadataka pri izradi elaborata, studija i projekata iz inženjerstva okoliša, kao i primijeniti legislativu iz područja zaštite okoliša te preuzeti društvenu i etičku odgovornost za posljedice. Razvit ćeš sposobnosti prepoznavanja i opisivanja raznih zadaća u inženjerstvu okoliša, korištenja informatičkih tehnologija, uspješnog upravljanja radnim opterećenjem i vremenom te samostalnog i timskoga rada.


Postupak prijelaza s neke druge visokoškolske ustanove

Sve informacije potraži na sljedećem linku: Prijelaz s drugog fakulteta


Vezani dokumenti:

Kriteriji popunjavanja smjerova na diplomskom sveučilišnom studiju Inž. okoliša prilikom upisa u ak.god. 2021.-2022..pdf