Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Vlakom umjesto avionom

Autor objave: Nikola Kranjčić, 25.02.2022. u kategoriji: Svi studiji - novosti

Europsko sveučilište postindustrijskih gradova (UNIC): program Vlakom umjesto avionom

Sveučilište u Zagrebu dio je važnoga i vrijednoga projekta institucionalnoga oblikovanja Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC).
Uz Sveučilište u Zagrebu, UNIC savez čine Sveučilište Deusto u Bilbaou (Španjolska), Sveučilište Ruhr u Bochumu (Njemačka), Koç sveučilište u Istanbulu (Turska), Erasmus sveučilište u Rotterdamu (Nizozemska), Sveučilište u Corku (Irska), Sveučilište u Liègeu (Belgija) i Sveučilište u Oulu (Finska). UNIC-ov je cilj omogućiti istinsko europsko iskustvo novome naraštaju studenata koji će poticati postindustrijske transformacije naših gradova.

UNIC promiče zelenu mobilnost s ciljem što većeg smanjenja ekološkog otiska našeg Europskog sveučilišta. Putem našeg programa Vlakom umjesto avionom (engl. Train instead of Plane, TIP) dodjeljujemo 15 studentskih potpora godišnje onim studentima koji se obvežu putovati vlakom kada započnu svoj studij u inozemstvu kao studenti na razmjeni na jednom od UNIC-ovih sveučilišta.

Kao budući UNIC studenti imate priliku direktno smanjiti svoj ekološki otisak koristeći vlakove kao energetski učinkovitije prijevozno sredstvo. Krenimo zeleno!

Više informacija pronađite na mrežnim stranicama UNIC-a