Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Poziv na on-line događanje Hrvatska 2030 - koja je vizija i kako je ostvariti?

Autor objave: Ivana Presečki, 12.12.2020. u kategoriji: Događaji

Europska komisija definirala je glavnu razvojnu strategiju do 2030. godine pod nazivom Zeleni plan kojim nam je odredila strateški cilj – Europa kao klimatski neutralan kontinent do sredine stoljeća.

U kombinaciji za provedbu i financiranje Zelenog plana, oporavka od krize i planiranja višegodišnjeg europskog proračuna, Europska komisija, ali i mi svi želimo vidjeti strateška ulaganja i strukturne reforme koje vode prema klimatskoj neutralnosti, novom gospodarstvu koje je održivo uključivo i pravedno, a putem zelene i digitalne tranzicije. Izazovno, ali i dobra prilika za Hrvatsku 2030.

Što već radimo, što možemo bolje, koja je uloga i značaj inovacija,… ?

O svemu tome razgovaramo na godišnjem okupljanju dionika i partnera EIT Climate-KIC RIS Hub-a u Hrvatskoj, koji je dio najveće europske Zajednice znanja i inovacija za klimu Europskog instituta za inovacije i tehnologiju, a čiji je Geotehnički fakultet ponosan član.

Događaj Hrvatska 2030 - koja je vizija i kako je ostvariti? održat će se 16.12.2020. s početkom u 11h, a pratiti ga možete putem platforme Zoom.

Pridružite nam se slanjem svojih ideja i prijedloga putem obrasca za prijavu.