Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Dan Geotehničkog fakulteta

Autor objave: Ivana Presečki, 21.12.2020. u kategoriji: Svi studiji - novosti

Drage studentice i studenti, poštovane kolegice i kolege, djelatnice i djelatnici, suradnici i prijatelji, čestitamo Vam 51. obljetnicu Geotehničkoga fakulteta!

Na kraju svake kalendarske godine već je tradicionalno jedna od zadnjih proslava na Sveučilištu u Zagrebu upravo proslava našeg Fakulteta. To je jedinstvena prilika da se nađemo, podružimo, zabavimo, osvrnemo na proteklu godinu te svoje poglede usmjerimo prema novoj godini.

No, uvažavajući činjenicu kako epidemija uzrokovana bolešću COVID-19 nikako ne jenjava, ove godine nismo bili u mogućnosti organizirati Dan fakulteta na tradicionalan način.
Svima onima koji su i ove godine imali namjeru osobno doći i uveličati naš Dan fakulteta, poručujemo kako će se zajednička druženja sigurno nastaviti čim se situacija normalizira!

Geotehnički fakultet već više od 50 godina predstavlja jezgru visokoškolskog obrazovanja u tehničkom području u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske i to kao ravnopravna sastavnica najvećeg, najboljeg i najstarijeg Sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Zadnjih 15 godina u potpunosti usmjeravamo naše djelovanje prema inženjerstvu okoliša te danas naši studijski programi pokrivaju širok raspon tema vezanih za okolišne probleme: gospodarenje otpadom, zaštitu okoliša, zaštitu voda, geotehniku, zelenu energiju i cirkularnu ekonomiju.

Time našim studentima otvaramo put prema zelenim poslovima, a to će nam ostati glavna misija i u daljnjem radu.

Kratki pregled naših ostvarenja u protekloj godini možete pogledati u kraćem popratnom prilogu u obliku prigodne
video čestitke