Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša u Varaždinu

Autor objave: Ivana Melnjak, 10.06.2021. u kategoriji: Svi studiji - novosti

Geotehnički fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet i Fakultet organizacije i informatike, fakulteti Sveučilišta u Zagrebu koji svoja sjedišta ili studijske programe imaju u Varaždinu, ove godine zajednički obilježavaju Svjetski dan zaštite okoliša, koji se u svijetu obilježava 5. lipnja još od 1974. godine.

Događaj će se održati 14. lipnja (ponedjeljak) od 10 do 18h u Šetalištu Ivana Pavla II u Varaždinu, a ovim će povodom studenti i njihovi nastavnici sa sva tri fakulteta predstaviti svoja istraživanja, odnosno ulogu pojedinca u zaštiti okoliša.

Događaj je namijenjen svim uzrastima, naročito za djecu i mlade kako bi se kroz edukativne sadržaje, interaktivne kvizove i eksperimente upoznali sa zaštitom okoliša. Osim toga, ovo je ujedno i prilika maturantima da pobliže upoznaju navedene fakultete i odluče nastaviti obrazovanje u Varaždinu.
Kroz eksperimente, makete i promotivne materijale predstavit će se tehnologije pročišćavanja zraka i voda, zaštite tla, ponovne uporabe različitih vrsta otpada te primjena informacijskih tehnologija u zaštiti okoliša.

Održat će se i interaktivne eko pitalice u kojima je moguće osvojiti i nagrade, a moći ćete se odmoriti na dekicama posebno izrađenima za ovu priliku.

Posjetite Facebook događaj Svjetskog dana zaštite okoliša za više detaljnih informacija.

Ako planirate grupni posjet, molim Vas da se zbog epidemioloških razloga najavite na e-mail: promo@gfv.unizg.hr, kako bi osigurali poštivanje propisanih epidemioloških mjera.