Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Upisi - zašto?

Kategorija: Preddiplomski studij

Ako te zanimaju brze informacije vezane za upis ...

...na stranici Upisi u prvu godinu studija - kako? možeš pronaći sve korake prijave i upisa na preddiplomski studij Inženjerstvo okoliša na Geotehničkom fakultetu Sveučilitša u Zagrebu

... a kako je studirati kod nas - možeš vidjeti na Matura 2023.


Ako te prije toga zanimaju i dodatne informacija o tome zašto studirati Inženjerstvo okoliša na Geotehničkom fakultetu pročitaj tekst u nastavku

Završetkom našeg studija Inženjerstva okoliša stječeš akademski naziv magistar inženjer inženjerstva okoliša (mag.ing.amb.) > u europskoj klasifikaciji zanimanja (ESCO): Environmental Engineer.

Kroz preddiplomski i diplomski studij Inženjerstva okoliša studenti stječu kompetencije iz područja gospodarenja otpada, zaštite okoliša, zaštite voda, geotehnike, zelene energije i cirkularne ekonomije te otvaraju vrata u područje tzv. zelenih poslova.
- praktična nastava se izvodi u vrhunski opremljenim laboratorijima i informatičkim učionicama
- stručnu praksu obavljaš kod brojnih poslodavaca i na preddiplomskom i na diplomskom studiju
- terenska nastava je neizostavan dio naših studija

Sama nastava koncipirana je na bazičnim znanjima iz temeljnih prirodnih, tehničkih i informatičkih znanosti koja su preduvjet za razumijevanje osnovnih načela inženjerstva okoliša; inovativnim rješenjima i završava obaveznom stručnom praksom u trajanju od 160 sati na diplomskom studij i 120 sati na preddiplomskom studiju - na takav način rano dolaziš u priliku primijeniti naučeno.

Na Geotehničkom fakultetu provode se i znanstvena istraživanja.
Za te potrebe Fakultet raspolaže akreditiranim Geotehničkim laboratorijem, Laboratorijem za inženjerstvo okoliša, Laboratorijem za geokemiju okoliša, kemijskim praktikumom, informatičkim centrom za GIS, a primjereno je opremljen i za terenske istraživačke radove.
Budući da istraživači koji ih provode sudjeluju i u izvođenju nastave, studentima se prenose najnovije spoznaje i rezultati istraživanja. Trenutno se na Fakultetu provode brojni znanstveno-istraživački projekti.

Velik doprinos nastavi i znanstvenom radu daje znanstvena i stručna suradnja Geotehničkog fakulteta sa srodnim visokoškolskim institucijama u Republici Hrvatskoj i svijetu.
Usporedno s nastavom i znanstveno-istraživačkim radom, Fakultet održava i razvija i suradnju s gospodarstvom kroz izradu mnogobrojnih studija i projekata iz područja Inženjerstva okoliša.

Mogućnost zaposlenja

Znanstvenu karijeru možeš nastaviti razvijati upisom na poslijediplomski doktorski studij Inženjerstvo okoliša na našem Fakultetu. A ako si bio vrlo uspješan student, možda započneš svoju akademsku karijeru kao asistent na našem Fakultetu - samo u posljednje dvije godine smo na trenutno aktivnim projektima zaposlili 5 naših završenih studenata.

Izvan akademske ili znanstvene sredine, popis mogućih poslodavaca kod kojih se možeš zaposliti doista je raznolik
- to su sve institucije državne i lokalne uprave, kao i svi gospodarski subjekti koji zapošljavaju osobe za obavljanje stručnih poslova zaštite okoliša, kao što su na primjer komunalna poduzeća, centri za gospodarenje otpadom, pročišćivači otpadnih voda, eksploatacijska polja...
- to su i svi oni gospodarski subjekti koji se bave obnovljivim izvorima energije te oni koji svojim proizvodnim procesom mogu naštetiti okolišu.

Ako želiš možeš postati i inspektor za zaštitu okoliša, a s ovim stručnim nazivom ti ni vrata Europske unije neće biti zatvorena.

A kako je studirati kod nas - možeš vidjeti na Matura 2023.
Uvjete upisa saznaj na Upisi u prvu godinu studija - kako?.


Vezane poveznice:

https://ec.europa.eu/esco/portal/occupation

Vezani dokumenti:

Prezentacija Geotehničkog fakulteta.pdf