Idi na glavni sadržaj

<< Povratak na početnu stranicu

Tijek upisa

Kategorija: Doktorski studij


Prikazana shema poslužit će ti kao grafički sažetak poradi lakšeg utvrđivanja i praćenja tijeka upisa na doktorski studij i praćenje uključenih sudionika.Opširnije o uvjetima za upis doktorskog studija može se provjeriti na sljedećoj stranici:

Uvjeti za upis.

Svake godine, objavljuje se natječaj za upis u doktorski studij. Sve novosti glede objave natječaja i donešenih odluka mogu se pratiti o okviru obavijesti i novosti.

Među novostima, kao obavezan dio upisnog postupka bit će objavljen i termin intervjua s prijavljenim pristupnicima. Ukoliko se na natječaj prijavi veći broj pristupnika od broja predviđenih mjesta, provest će se selekcijski postupak. Konačan odabir pristupnika temelji se na odluci Vijeća doktorskog studija.

Status doktoranda reguliran je člankom 12. Pravilnika o doktorskim studijima na Sveučilištu u Zagrebu.
Prilikom upisa studija doktorand ugovara uvjete financiranja studija (uvjeti financiranja istraživanja utvrđuju se prilikom imenovanja mentora i nacrta doktorske teme). Tijekom studija moguća je promjena izvora financiranja studija.

Troškovi provedbe doktorskog studija iznose 10.000 kn po semestru, odnosno ukupno 60.000 kn za 6 semestara. Troškovi istraživanja ne ulaze u trošak doktorskog studija. Studentima sveučilišnog doktorskog studija koji rade na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu, naplatit će se samo 50% školarine sveučilišnog doktorskog studija (5.000,00 kn po semestru).
O organizaciji nastave na doktorskom studiju detaljnije je moguće vidjeti na sljedećoj poveznici:

Nastava

A više o mogućim kolegijima na sljedećoj poveznici:

Nastavni moduli