Idi na glavni sadržaj
<< Povratak na početnu stranicu

Upisi - zašto?

Kategorija: Diplomski studij

Zašto studirati Inženjerstvo okoliša na Geotehničkom fakultetu?

Ako upišeš naš diplomski studij moći ćeš izabrati jedno od tri studijska usmjerenja: Geoinženjerstvo okoliša, Upravljanje vodama i Upravljanje okolišem.

Smjer Geoinženjerstvo okoliša nudi ti znanja koja ti omogućavaju rad na projektima i studijama očuvanja, nadzora, zaštite i remedijacije okoliša, procjenama utjecaja na okoliš, terenskim i laboratorijskim istraživanjima tla i stijena u okolišne i geotehničke svrhe, procjeni rizika te sprječavanja ili sanacije šteta od geohazarda.

Na smjeru Upravljanje vodama bavit ćeš se problematikom vodnih resursa, i to od istraživanja do integralnog upravljanja. Steći ćeš znanja i vještine potrebne za primjenu legislative iz područja vodnog gospodarstva, za provedbu vodoistražnih radova u svrhu zaštite i korištenja vodnih resursa te sudjelovanje u radu timova pri izradi planova upravljanja vodnim područjima.

Smjer Upravljanje okolišem je interdisciplinarni smjer koji ti omogućava razvoj inženjerskog pristupa u identificiranju, sprječavanju i ublažavanju nepovoljnih utjecaja na okoliš. Ovaj smjer obuhvaća i objedinjava okolišne teme (voda, tlo, zrak, priroda), sektorske pritiske (otpad, energetika, okoliš i zdravlje) te međusektorske izazove (kružna ekonomija, smanjenje klimatskih promjena ili prilagodba na njih).

Neovisno o smjeru, u četvrtom semestru imat ćeš stručnu praksu čime ćeš doći u mogućnost da se primjenom stečenih znanja predstaviš potencijalnom poslodavcu.

Završetkom diplomskoga studija bit ćeš osposobljen upravljati okolišem na održiv način i preuzeti osobnu i timsku odgovornost za strateško odlučivanje i uspješnu provedbu zadataka pri izradi elaborata, studija i projekata iz inženjerstva okoliša, kao i primijeniti legislativu iz područja zaštite okoliša te preuzeti društvenu i etičku odgovornost za posljedice. Razvit ćeš sposobnosti prepoznavanja i opisivanja raznih zadaća u inženjerstvu okoliša, korištenja informatičkih tehnologija, uspješnog upravljanja radnim opterećenjem i vremenom te samostalnog i timskoga rada.


Novosti i objave

25. IX. 2020. „BASF Startup Science“– jedinstvena prilika za mlade inovatore iz regije

Autor objave: Ivana Melnjak

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da je najveća njemačka kemijska tvrtka BASF ove godine odlučila podržati startup ideje mladih...
+

23. IX. 2020. REZULTATI RAZREDBENOG POSTUPKA U I. RAZREDBENOM ROKU 23.09.2020.

Autor objave: Dubravka Zegnal

Upisi se održavaju 25. rujna 2020. u 9,00 sati.
+

18. IX. 2020. Obavijest studentima 1. godine preddiplomskog studija za ak.god. 2020./2021.

Autor objave: Dubravka Zegnal

OBAVIJEST STUDENTIMA 1. GODINE PREDDIPLOMSKOG SVEUČILIŠNOG STUDIJA INŽENJERSTVO OKOLIŠA U AKADEMSKOJ GODINI 2020./2021. Redovna nastava za...
+

16. IX. 2020. Tjedan Centra za e-učenje od 21. do 25. rujna 2020.

Autor objave: Dubravka Zegnal

Online prijave i sve informacije o Tjednu Centra za e-učenje možete pronaći na web stranici: https://www.srce.unizg.hr/ceu/tjedan-ceu-2020
+

16. IX. 2020. Preporuke za rad Knjižnice Geotehničkog fakulteta

Autor objave: Ivana Melnjak

OPĆE PREPORUKE ZA RAD KNJIŽNICE GEOTEHNIČKOG FAKULTETA NAPOMENA: Korisnici Knjižnice naručuju građu putem maila : knjiznica@gfv.unizg.hr...
+

10. IX. 2020. Obavijest - upisi,predavanja zimski sem. 2020.-2021. - više godine

Autor objave: Dubravka Zegnal

Obavijest - upisi,predavanja zimski sem. 2020.-2021. - više godine
+