Go to the main Content

<< Back to the home page

Završna konferenciju projekta STEM Centar za djecu i mlade

Author of Announcements: Karlo Leskovar, 27.06.2023. in category: Događaji

Pozivamo Vas na završnu konferenciju projekta STEM Centar za djecu i mlade koja će se održati u srijedu, 28. lipnja 2023. godine s početkom u 10:00 sati, u prostoru STEM centra za djecu i mlade na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu, Hallerova aleja 7.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta koji se provodio s ciljem popularizacije STEM-a među djecom i mladima. Projekt je provelo Hrvatsko društvo inženjera geotehnike u partnerstvu s Geotehničkim fakultetom, a ukupna vrijednost projekta je 304.034,89 eura (2.290.750,91 kuna). Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima Državnog proračuna (15%).

U provedbu projekta bile su uključene i druge varaždinske organizacije civilnog društva – Hrvatsko društvo za inženjerstvo okoliša, Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin, Udruga diplomanata Geotehničkog fakulteta i Odred izviđača „Varaždin“.

Kroz projekt je uređen i opremljen STEM centar na Geotehničkom fakultetu te su razvijeni programi kroz koje je Centar posjetilo više od 550 učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije. U sklopu STEM centra uređen je i stalni postav Geološke zbirke. Provedene su i radionice popularizacije STEM-a za 380 učenika u 9 osnovnih škola u
županiji
.