Go to the main Content

<< Back to the home page

OBILJEŽENA 10. GODIŠNJICA RADA UDRUGE DIPLOMANATA GEOTEHNIČKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Author of Announcements: Karlo Leskovar, 15.12.2022. in category: Aktualno

U četvrtak 8.12.2022., u Hotelu Turist u Varaždinu proslavljena je 10. godišnjica rada i kontinuiranog djelovanja Udruge diplomanata Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (AMAC-GFV).

Na svečanoj večeri se okupilo stotinjak završenih studenata iz gotovo svih generacija diplomanata - od geotehničara koji su fakultet upisali davne 1985. pa skroz do najmlađih inženjera koji su ove godine završili preddiplomski studij Inženjerstva okoliša na Geotehničkom fakultetu. Svi prisutni bili su oduševljeni ovom proslavom jer su imali priliku družiti se s kolegama koje dugo nisu vidjeli, prisjetiti se studentskih dana i dogodovština, razmijeniti informacije i stečena iskustva, a sve to uz osvrt na mogućnosti međusobne suradnje te pomoći svom Fakultetu i u budućim danima.

Uz predsjednicu Udruge dr. sc. Ivanu Presečki, sve prisutne pozdravili su dekan Geotehničkog fakulteta izv. prof. dr. sc. Hrvoje Meaški i predsjednik Saveza bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mario Šafran. Dekan Meaški je izrazio divljenje okupljenoj lepezi generacija te potaknuo sve na upoznavanje i druženje jer su poznanstva koja se steknu na ovakvim događanjima najčešće plodonosna i treba ih iskoristiti.

Predsjednik Saveza prof. dr. sc. Mario Šafran istaknuo je kako ovakav broj okupljenih pokazuje da je prethodnih 10 godina rada alumni udruge bilo uspješno te kako je siguran da će narednih 10 godina biti još uspješnije. Također je obećao otporu udruzi AMAC-GFV od strane Saveza bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu.
Održano događanje još je jednom potvrdilo da su alumni istinska snaga svog fakulteta te iako prva, ova proslava sigurno ne bude zadnja takva.