Go to the main Content

<< Back to the home page

Održana prva UNIC-ova godišnja konferencija

Author of Announcements: Ivana Presečki, 06.07.2021. in category: Svi studiji - novosti

U petak, 11. lipnja 2021. održala se prva godišnja konferencija UNIC-a pod nazivom "Regenerating our Post-Industrial Cities: the Role of Universities". Konferencija je održana virtualno u obliku webinara preko platforme Zoom. Nakon uvodnih i pozdravnih govora, održane su opće sesije o izazovima postindustrijskih gradova i o iskustvima studiranja na europskim sveučilištima.

Govoreći o budućnosti visokog obrazovanja, Rektor Sveučilištu Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras, naglasio je važnost održavanja nastave uživo, usprkos načelno pozitivnim iskustvima zagrebačkog sveučilišta u organiziranju online nastave. U ostalim sesijama raspravljalo se o ulozi UNIC gradskih laboratorija u rješavanju izazova postindustrijskih društava te o izrazitoj raznolikosti i uključivosti u COVID19 pandemijskim uvjetima. Konferencija je bila otvorena za javnost, a prisustvovalo joj je 144 sudionika.

Projekt "UNIC - Europsko sveučilište postindustrijskih gradova" je usmjeren na stvaranje novoga europskog sveučilišta koje će omogućiti veću mobilnost i uključenost studenata te pridonijeti stvaranju oglednog modela uključive edukacije usmjerene na rješavanje problema postindustrijskih gradova i sve raznolikijeg europskog društva.

Uz Sveučilište u Zagrebu, UNIC savez čine Sveučilište Deusto u Bilbaou (Španjolska), Sveučilište Ruhr u Bochumu (Njemačka), Koç sveučilište u Istanbulu (Turska), Erasmus sveučilište u Rotterdamu (Nizozemska), Sveučilište u Corku (Irska), Sveučilište u Liègeu (Belgija) i Sveučilište u Oulu (Finska).


Linked Documents:

IZVJEŠTAJ_UNIC GRADSKI LABORATORIJ 2021_OTPORAN ZAGREB_FINAL.pdf