Go to the main Content

<< Back to the home page

Saznaj uvjete upisa na prijediplomski studij Inženjerstva okoliša

Author of Announcements: Ivana Presečki, 30.03.2021. in category: Aktualno

Prijediplomski sveučilišni studij Inženjerstva okoliša traje tri godine, tijekom kojih se stječu znanja iz temeljnih prirodnih, tehničkih i informatičkih znanosti kao preduvjet za razumijevanje osnovnih principa inženjerstva okoliša, koji uključuju znanja iz zaštite tla, zraka, voda, gospodarenja otpadom, obnovljivih izvora energije i još puno toga.

S obzirom da se Europska unija snažno opredijelila za zeleni plan te se obvezala da će do 2050. postati klimatski neutralna, u narednih deset godina je osigurano preko 500 milijardi eura izravno iz proračuna EU kako bi se kreirala zelena rješenja, smanjio utjecaj čovjeka na okoliš i otvorila nova, zelena radna mjesta.
To pokazuje i europska ESCO baza zanimanja.

Tome u prilog ide i činjenica da je u HKO registar Republike Hrvatske na prijedlog Geotehničkog fakulteta upisan Standard zanimanja - Inženjer/inženjerka okoliša, čime i država jamči potrebu za ovim zanimanjem.
> inženjerstvo okoliša zato postaje struka budućnosti, a upravo ti ovaj fakultet daje kompetencije i otvara vrata za zelene poslove.

U prvu godinu prijediplomskog studija upisujemo 65 redovnih i 20 izvanrednih studenata te 5 stranih studenata.

Uvjete upisa saznaj na Enrolment in the first study year-how?.

Kako je studirati kod nas - možeš vidjeti na: Upiši-inženjerstvo-okoliša.hr.

Što o nama drugi kažu, provjeri na The Faculty in the media.

Sretno na državnoj maturi i vidimo se najesen!