Go to the main Content

<< Back to the home page

One Sun Connecting North and South

Category: Projekti

KRATKI OPIS PROJEKTA
Projekt One Sun Connecting North usmjeren je na povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca i jačanje suradnje između hrvatskih i norveških subjekata javnog i privatnog sektora i akademske zajednice.
Vrijednost projekta je 1.004.000 €, od toga 854.000 € bespovratno. Investicijski troškovi su 776.000 €, a taj se iznos odnosi na izgradnju solarnih elektrana.
U okviru projekta, Geotehnički fakultet će izgraditi 1 fotonaponsku elektranu ukupne snage 44 kW. Ukupna vrijednost dijela projekta koji se odnosi na Naziv Partnera iznosi gotovo 53.300 € od čega je više od 45000 € bespovratno.
Projekt će rezultirati procijenjenom godišnjom proizvodnjom od 981,87 MWh i smanjenjem godišnjih emisija CO2 od 155,72 tona. Provođenjem pilot projekata instalacije integriranih solarnih elektrana na 29 javnih zgrada u 16 gradova i općina u Hrvatskoj izravno će se povećati proizvodnja električne energije iz energije sunca i rezultirati smanjenjem emisija CO2. Objekti na kojima će biti provedeni pilot projekti uključuju zgrade škola, vrtića, fakulteta, sportske dvorane te ostale zgrade javne namjene.


Voditelj projekta:
REA Sjever

Trajanje projekta:
06.2022. - 05.2024.

Izvor financiranja projekta:
The EEA and Norway Grants, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije

Voditelj GFV tima:
Doc.dr.sc. Vlasta Zanki

Suradnici s GFV-a:
Associate Professor Aleksandra Anić Vučinić
Associate Professor Hrvoje Meaški