Go to the main Content

<< Back to the home page

Europsko sveučilište postindustrijskih gradova - UNIC

Category: Projekti

Sveučilište u Zagrebu dio je važnoga i vrijednoga projekta institucionalnoga oblikovanja Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC). Uz Sveučilište u Zagrebu, UNIC savez čine Sveučilište Deusto u Bilbaou (Španjolska), Sveučilište Ruhr u Bochumu (Njemačka), Koç sveučilište u Istanbulu (Turska), Erasmus sveučilište u Rotterdamu (Nizozemska), Sveučilište u Corku (Irska), Sveučilište u Liègeu (Belgija) i Sveučilište u Oulu (Finska).
Projekt je pokrenut s ciljem modernizacije i odgovora na potrebe zajednica u kojima djeluju kao i uspostavljanja jedinstvenoga iskustva studiranja povezivanjem svih studenata, profesora te istraživačkih i drugih aktivnosti.

Koordinator UNIC saveza je Erasmus sveučilište u Rotterdamu.
Koordinator projekta na razini Sveučilišta u Zagrebu je Pravni fakultet.

Voditelj projekta za Sveučilište u Zagrebu je prof. dr. sc. Ivan Koprić, a zamjenica voditelja projekta izv. prof. dr. sc. Goranka Lalić Novak. U pojedine zadatke i aktivnosti na projektu uključuju se nastavnici i studenti sa svih sastavnica Sveučilišta. Uz povjerenike za UNIC projekt na svim sastavnicama zagrebačkog sveučilišta, važnu ulogu imat će i studentski predstavnici svih sastavnica okupljeni u studentski odbor. Očekuje se i formiranje odbora dionika projekta u kojem će biti predstavnici gradske uprave Zagreba, civilnog društva i poslovne zajednice s područja Grada i šire zajednice.

Projekt stvaranja UNIC-a ima tri glavne komponente: Međusveučilišni kampus, Akademija izrazite raznolikosti i Gradski laboratoriji, koje će se u najvećem dijelu ostvariti u digitalnom okruženju.

Povjerenik za GFV: Prof.dr.sc. Sanja Kovač
Studentski predstavnik sa GFV-a: Barbara Lisak

Više o UNIC-u na: https://www.unic.eu/